Hoe beter je in staat bent om te benoemen wat jij zelf ervaart en voelt en wat de ander ervaart en voelt, hoe makkelijker het onderlinge contact kan verlopen.

Workshopleider

 

Datum

dinsdag 14 november 2017

Tijden

9.30 - 13.00 uur

Locatie

De Glind

Max. aantal deelnemers

20

Prijs (incl. btw)

€ 79,-

Niveau

Specifiek; academieactiviteit gericht op/over een specifieke doelgroep/onderwerp.

Wat leer je bij deze workshop?

  • Verschillende stadia van kennen van het zelf, eigen emoties en gedachten daarover, tot aan het begrijpen van de beleving van een ander (mentaliseren)
  • Aandachtregulatie
  • Affectregulatie
  • Fases van mentaliseren

Wat is de inhoud van de workshop?
In de training wordt verduidelijkt wat mentaliseren inhoudt (het kunnen nadenken over je eigen denken en voelen en dat van een ander). Welke fases kinderen door moeten maken om dit te kunnen en hoe dit kan worden bevorderd.

Hoe beter je in staat bent te mentaliseren, hoe makkelijker het contact met een ander kan verlopen. Je kunt aangeven wat je zelf ervaart -omdat je je daarvan bewust bent-, wat een ander helpt jouw gedrag te begrijpen en jouw grenzen te kunnen hanteren. Dit voorkomt conflicten.

Het kunnen voorstellen hoe iets voor een ander zal zijn, maakt ook dat je je gedrag daarop kunt aanpassen of begrip kunt opbrengen voor de situatie van een ander. Het maakt het onderlinge contact aangenaam en zorgt voor verdieping in het contact, de zogenaamde contactgroei.

We leren dit allemaal in ons leven als vanzelf in het contact met anderen. Toch gaat dit niet bij iedereen even vlekkeloos, ook kan niet iedereen die hele ontwikkeling doormaken. Dit hangt nauw samen met de mate en manier van gehecht zijn, omgevingsfactoren en persoonlijkheidskenmerken die daarop invloed hebben.

Om het mentaliseren in de praktijk te kunnen stimuleren worden handreikingen gedaan om zelf mee aan de slag te gaan in het dagelijks leven van het gezinshuis.

Het is wenselijk kennis te hebben van hechtingsproblematiek, niet noodzakelijk.

Hoe wordt er gewerkt bij deze workshop?
De workshop is verdeeld in theorie en toepassing op de eigen praktijk. Door deze afwisseling kun jij je de stof goed eigen maken en daadwerkelijk aan de slag met concrete acties in het dagelijks leven.

Voor wie is de workshop?
Voor gezinshuisouders en pleegouders.Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Mijn bestelling

Je hebt geen bestelling geplaatst.

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen