Nieuws

Donderdag 9 maart is het handboek Matching uitgereikt. Een mooi moment! Hiermee krijgen matchers een hulpmiddel in handen dat hen helpt bij het complexe matchingsproces voor jeugdigen aan een pleeggezin of gezinshuis. Het matchingsproces wordt helder en stapsgewijs beschreven. Niet eerder is hierover een handboek verschenen. Het biedt professionals een kader bij het maken van afwegingen voor een goede plaatsing van het kind.

170309  uitreiking Handboek Matching 1 kleinPublicatie Methodisch Matchen
Met het verschijnen van het Handboek wordt het onderzoek dat in 2014 is gestart afgesloten.  Hieronder vind je alle publicaties die verschenen zijn.  Voor het downloaden van het Handboek vragen wij je je gegevens in te vullen, daarna ontvang je het handboek in je mail. 

1. Handboek Methodisch Matchen 2017 > klik hier om het handboek aan te vragen
2. Onderzoeksrapport ‘Methodisch Matchen’ 2017 > lees hier het rapport
3. Proces en verantwoordingsverslag > lees hier het verslag
4. Een overzicht uit de literatuur 2014 > lees hier de publicatie
5. Hoe werkt het in de praktijk 2014 > lees hier de publicatie

Matching is een vak en maatwerk
Eén van de auteurs, Gera ter Meulen: “Deze methodische aanpak helpt matchers bij het uitvoeren van hun werk. Zij krijgen hiermee een handleiding voor een transparante matchingsprocedure. Zo kunnen uithuisgeplaatste jeugdigen in de toekomst zo veel mogelijk volgens een eenduidige procedure worden gematcht aan pleeg- of gezinshuisouders”. Het projectteam van het handboek werd gevormd door het Nederlands Jeugdinstituut, ADOC en Gezinspiratieplein

De behoeften en wensen van de jeugdige staan centraal bij deze methodiek. Daarnaast wordt er nog een aantal uitgangspunten en kernwaarden beschreven die een rol spelen. Doel is de jeugdigen te koppelen aan een pleeggezin of gezinshuis waar zij zich optimaal kunnen ontwikkelen, een positieve relatie met hun ouders kunnen onderhouden en kunnen opgroeien tot hun 18e jaar.

Jeugdzorgorganisaties hebben een belangrijke bijdrage aan het handboek geleverd, zij deelden hun jarenlange ervaringen. Deze praktijkinventarisatie en een literatuuronderzoek hebben bruikbare informatie opgeleverd voor de matchingsmethodiek. Met de publicatie wordt het project ‘Matching van langdurig uithuisgeplaatste jeugdigen aan een pleeggezin of gezinshuis’ van het Nederlands Jeugdinstituut, ADOC en Gezinspiratieplein afgesloten.

170307 logobalk publicaties

 

 

 

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen