Nieuws

Op dinsdag 20 juni vond de feestelijke kick-off plaats van een nieuw tweejarig onderzoeksproject in gezinshuizen. In navolging op het vorige project ‘Professioneel Ouderschap’, dat draaide om de interactie tussen gezinshuisouders en jongeren, gaat het dit keer om de samenwerking tussen gezinshuisouders en biologische ouders. Ook dit keer is hiervoor een substantiële subsidie beschikbaar gesteld door Stichting Innovatie Alliantie.

Het probleem dat centraal staat is hetzelfde gebleven: uitval van pubers uit gezinshuizen. Een gezinshuis heeft als doel om kinderen met ernstige gedragsproblemen een langdurige en veilige plek – tot volwassenheid – te bieden. Het gaat echter nog te vaak mis, waarbij vooral tieners noodgedwongen weer moeten worden overgeplaatst. Deze voor alle betrokkenen schadelijke gebeurtenis, de zogeheten ‘breakdown’, kan worden veroorzaakt doordat de samenwerking tussen gezinshuisouders en de ouders van de uithuisgeplaatste jongere moeizaam verloopt.

In dit nieuwe tweejarige project wordt onderzocht wat goed en minder goed werkt in de samenwerkingsrelatie van gezinshuisouder en biologische ouder(s), met als doel producten te ontwikkelen die deze relatie helpen versterken. De onderzoeksgroep bestaat uit het lectoraat Jeugd en Gezin van de Christelijke Hogeschool Ede, gezinshuisaanbieders Gezinshuis.com, Intermetzo en Leger des Heils. verschillende kennis- en praktijkexperts (Universiteit Utrecht, Rijksuniversiteit Groningen, Nederlands Jeugdinstituut, Mariska van der Steege, gezinshuis het Zwaluwnest en Parlan) en ook Gezinspiratieplein werkt mee aan dit onderzoek.

In de eerste fase (tot januari 2018) zal literatuuronderzoek worden gedaan en zullen interviews gehouden worden met ouders, gezinshuisouders en de jongeren.

Op de hoogte blijven van het project? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen