Afgeronde onderzoeken

Maatschappelijke Business Case

Om gemeenten te kunnen helpen in hun besluitvorming en om het belang van gezinshuizen concreet te kunnen aantonen is het dus belangrijk om meer inzicht te krijgen (meer)waarde van een gezinshuis. Wat zijn de kosten en baten van gezinshuizen? Welke maatschappelijke problemen op de lange termijn kunnen worden voorkomen met de inzet van professioneel opvoeden van jeugdigen met meervoudige en complexe problematiek? En wat is de kostenbesparing die dit oplevert?

Lees verder >

Pleeggrootouders

Het fenomeen pleeggrootouderschap verdient aandacht. Grootouders kunnen in veel gevallen een prachtige oplossing bieden wanneer hun kleinkind niet meer bij de ouders kan wonen, blijkt uit een onderzoek naar pleeggrootouderschap. Het onderzoek toont aan dat pleeggrootouders goede opvoeders zijn en dat zij echt een verschil uitmaken.

Lees verder >

Procedure voor matching

Er leven veel vragen over de matching van een kind met een pleeggezin of gezinshuis: Welke factoren van het kind, de pleeg-/gezinshuisouders, het gezin, de buurt en de organisatorische context spelen een rol bij matchting? Hoe kan het proces van matchen, kennismaken en de start van een plaatsing zo worden ingericht dat de kans op een stabiele plaatsing zo hoog mogelijk is?

Lees verder >

Professioneel opvoeden

De relatie met een puber verloopt soms moeizaam. Ook in een gezinshuis. Waarom en op welke manier lukt het sommige gezinshuisouders wél om een succesvolle relatie op te bouwen met de kinderen die ze opvoeden? En kan dat inzicht worden overgedragen op andere opvoeders?

Lees verder >

Uitstroom gezinshuizen

89% van de plaatsingen in een gezinshuis is er op gericht het kind een stabiele en continue plek te bieden om op te groeien. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat een plaatsing een gemiddelde duur kent van 2,7 jaar. Er lijkt een discrepantie te bestaan tussen doelstelling van de plaatsing en plaatsingsduur. Wat zijn de redenen van een uitplaatsing en welke factoren spelen daarin een rol?

Lees verder >

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen