Lopende onderzoeken

1. Hechting in interactie

Gezinshuizen zijn bedoeld om een kind tot de volwassenheid een veilige plek te bieden. Zo is er stabiliteit voor kinderen en jongeren, wat een belangrijke voorwaarde is voor een gezonde ontwikkeling. Helaas komt ongepland vertrek vooral onder pubers -te- vaak voor.

Lees verder >

2. Het verdriet dat 'uithuisplaatsen' heet

Op welke manier kan de begeleiding bij verlies en rouwverwerking (zoals bij een uithuisplaatsing) blijvend geïntegreerd worden in de basismethodiek van gezinshuizen? Het onderzoek is gericht op het definiëren van een theoretisch kader om uithuisplaatsing als verlieservaring te beschouwen.

Lees verder >

3. Maatschappelijke Business Case - 'Verlengde Pleegzorg'

Rens woont in een pleeggezin en wordt bijna 18. Zijn opleiding op de grafische school gaat goed. Met de begeleiding van zijn pleegouders lukt het hem om structuur te krijgen en pakt hij dingen op. Maar wat nu na zijn verjaardag en hij eigenlijk geen pleegzorg meer krijgt en alles zelf moet doen? Rens kan al veel zelf maar niet alles. Kan hij niet wat langer blijven?

Lees verder >

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen