Basis

tekst teksy

Er zijn geen evenementen in de planning

Naar aanbod

Afgeronde onderzoeken

Er leven veel vragen over de matching van een kind met een pleeggezin of gezinshuis: Welke factoren van het kind, de pleeg-/gezinshuisouders, het gezin, de buurt en de organisatorische context spelen een rol bij matchting? Hoe kan het proces van matchen, kennismaken en de start van een plaatsing zo worden ingericht dat de kans op een stabiele plaatsing zo hoog mogelijk is?

Het doel van dit onderzoek was om een methodiek te ontwikkelen voor matching van een kind met een pleeggezin/ gezinshuis. De methodiek gaat zowel inhoudelijke criteria voor een matching omschrijven, als een omschrijving van een proces voor matchting, kennismaking en de start van een aanplaatsing.

Aanpak
De methodiek voor matching van een kind met een pleeggezin/ gezinshuis is ontwikkeld op basis van informatie uit literatuur en onderzoeken, en praktijkkennis/-ervaringen.

Vervolgens werd de methodiek in praktijk gebracht en getoets op het resultaat. Door deze nieuwe methodiek bij een aantal nieuwe plaatsingen te hanteren en deze te vergelijken met plaatsingen op de 'oude' manier, de ontwikkeling van de jeugdigen in beide gevallen enige tijd te volgen en het risico op toekomstige breakdown in te schatten.

Het Handboek Methodiek Matching en het onderzoeksrapport is begin 2017  verschenen en is via deze website te downloaden.

Praktisch    
Initiatiefnemers   Het Nederlands Jeugdinstituut, Rudolphstichting, Universiteit van Leiden/ADOC
Partners    Gezinshuis.com, Intermetzo, Spirit, OCK 't Spalier, Ambiq
Opdrachtgever   Gezinspiratieplein
Status   Afgerond
Looptijd   november 2013 - januari 2017

 

 

 

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen