Basis

tekst teksy

Er zijn geen evenementen in de planning

Naar aanbod

Afgeronde onderzoeken

89% van de plaatsingen in een gezinshuis is er op gericht het kind een stabiele en continue plek te bieden om op te groeien. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat een plaatsing een gemiddelde duur kent van 2,7 jaar. Er lijkt een discrepantie te bestaan tussen doelstelling van de plaatsing en plaatsingsduur. Wat zijn de redenen van een uitplaatsing en welke factoren spelen daarin een rol?

Doel van het onderzoek betrof het formuleren van concrete handvatten voor de matching van een kind met het gezinshuis. Op basis van een verkenning van de verschillende redenen van uitplaatsingen van kinderen uit gezinshuizen. In het onderzoek werd er gekeken naar zowel geplande als ongeplande uitplaatsingen, waarbij de focus lag op gezinshuizen die gericht zijn op het bieden van stabiele opvoedplekken.  De vijf factoren waarnaar werd gekeken waren: kindkenmerken, gezinshuisouders, biologische ouders, omgevingsfactoren en matching.

Uit de interviews met 17 gezinshuisouders, 8 behandelco├Ârdinatoren betreffende 37 casussen van uitplaatsing, bleek dat de reden van uitplaatsing niet specifiek aan een enkele factor kon worden gewijd. Het bleek vaak een combinatie van meerdere factoren die op elkaar in werkten waardoor de plaatsing instabiel werd.

Praktisch    
Onderzoeker   Elke van der Vliet, studente Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken
Partners   Universiteit Utrecht, het Nederlands Jeugdinstituut, STEK, OCK Het Spalier, Rubicon, Gezinshuis.com
Opdrachtgever   Het Nederlands Jeugdinstituut
Status   Afgerond
Looptijd   december 2012 - aug 2013
Scriptie   Download de scriptie

 

 

Inloggen/ registreren

Voordat je je kan aanmelden voor een activiteit moet je je eerst hieronder inloggen. Heb je je nog niet eerder aangemeld/ geen account? Registreer je dan eerst [klik op de knop 'Registeren' onder de aanmeld-knop].

Nieuwsbrief

Joomla Extensions powered by Joobi

Activiteiten Kalender

Contact

Rudolphlaan 2
3794 MZ  De Glind
T (0342) 45 90 24

Stuur een bericht via ons contact formulier
www.gezinspiratieplein.nl

We doen het niet alleen